EFR

Naast duikopleidingen biedt ons duikcentrum ook de mogelijkheid om eerste hulp-opleidingen te volgen. We werken met de cursussen van de wereldwijd erkende organisatie Emergency First Response. Die zijn gericht op algemene eerste hulp bij ongevallen: reanimatie, wondverzorging en nog veel meer. Niet alleen nuttig voor de duikers onder ons, dus! Bovendien krijg je uitgebreid de mogelijkheid om te oefenen met professioneel materiaal zoals reanimatiepoppen en een trainings-AED. Tijdens levensechte scenario’s leren we je hoe je onder druk correct kunt reageren op allerlei situaties, van een hartstilstand tot een schaafwonde. Meer info over de cursus? Klik voor info EFR.

Veiligheidspartners

KNRM

Sinds 2017 werken we samen met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij om veiligheid bij duikers onder de aandacht te brengen. We brainstormen mee over de preventiecampagnes die KNRM opstelt en verspreiden de boodschap bij zoveel mogelijk duikers in België. Wij zijn het officiële Belgische aanspreekpunt voor KNRM. Je vindt ons en KNRM dan ook terug op evenementen zoals de Belgische Duiksportbeurs, het jaarlijks Symposium Duikveiligheid en de Duikvaker-beurs, en we organiseren zelf ook evenementen zoals een Check je Hart-lezing voor duikers of een indoor overlevingstraining.

DAN

Voor onze duikverzekeringen werken we samen met de internationale duikveiligheidsorganisatie Divers Alert Network, kortweg DAN Europe. Naast verzekeringen, biedt DAN namelijk ook medische ondersteuning via de DAN Hotline (24/7). Op die manier ben je altijd meteen geholpen in geval van nood. Bovendien doet DAN ook onderzoek naar veilig duiken en allerlei duikmedische kwesties. Zij zijn onze bron van informatie als het gaat over internationale duikveiligheid. Daarnaast helpt DAN ons, dankzij het DAN partnernummer, aan veiligheidsmateriaal om onze EHBO en zuurstofkoffer, die we bij elke duik bijhebben, te onderhouden.